Sunday, January 23, 2011

Of Resolutions and Realizing It....

I wonder why each damn year i would set resolutions which would never come into fruition....

One such resolve is this bloody shameful excuse of a blog... hahhaha!!.. its now 2011 lah woi!!!... and i find myself starting anew. After years of unrealized dreams and plans... I guess that's what my future would be... chock-full with potholes of unachievable dreams.

2010 was not a good year for me.. from being in a new work environment which undeniably sucks..big time..ever... to the loss of my first son when my wife had an unfortunate miscarriage... 2010 was not kind to me... and i bet 2011 would not be much different either... i'm now under considerable stress from dealing with work i don't even like or have passion in with superiors that i don't get at all ( i won't delve into it further..)..

to make matters worse, i think i'm now the type of person who would try to do his fucking best to do what i'm told to... i don't even care if anybody notices... i just do... and if anybody seeks help (my expertise), i would gladly help without even thinking about it.. that got me into a lot of trouble.... fuck... my superiors don't give a damn about what i do as long as what he needs done is done... and some people i helped even back-stabbed me in return... rabid dogs... There are also instances in which i helped some stupid primate idiots by taking the blame of what they've done...

No.. i'm no saint...i'm not the good guy...i'm definitely not the best in anything i do... I believe that i did those things reluctantly..maybe subconsciously... i know i hate these people around me now. Does that make me a bad person?... to be honest... nowadays... i don't care.


I'm would like to think that blogging about some small bits of my fucked up life would take some of the stinging depression off. i'm not that depressed though... just kinda sad....the truth is, i think of my son everyday. Of what could have been, what might be and what will be... experiencing his death actually changed me.....

Tuesday, June 09, 2009

I'll Be Back.....dudum dudum dudum dudum

Uhh.. Wa tak sempat lagi nak cerita pasal trip ke Langkawi Khamis lepas (4 Jun 09) sampai Sabtu (6 Jun 09).. Tenqiu to bosses sebab bagi cuti... anyway nanti ahhh cita, apa yang best dan apa yang suck shit...

Highlight of today is.... Terminator Salvation....


Peh.. gua ni tertinggal betul... punya lama dah dia pusing kat panggung tu.. baru arini pegi tengok.. tapi banyak review mengondem cerita ni, omputih ni biasala konon2 artistic gila lah.. bijak tul mentafsir... pandai plak tengok orang tu terrer belakon @ tak( blum tengok movie Malaysia lagi)... tapi yang aku tau..kebanyakkan reviewer ni bapuk2 tua yang suka cerita yang bleh layan telo kecut diorang... so aku tak amik port lah...

Ntah... aku pegi dengan kepala yang penat (lepas balik keja..)cam serik nak tengok movie lepas DragonBall tahi kuda tu... (melekat lagi kat kepala weh!!)...tapi sebab Christian Bale, pelakun acting cambest, air liur cam selalu nak tekluar bila becakap, suara garau cam nak pukul orang... aku layan lah... satu yang penting aku rasa reviewers suka buat adalah membandingkan orang tu ngan movie dia yang terdahulu ( dalam kes ni Batman lah)... itu adalah satu persepsi yang tak adil... ada ke aku baca satu review dia kata suara cam batman... abih??!!! dah pelakon sama... nak buat camne??... ko tengok cita Nicholas Cage ko dengar dari jauh pun ko dah tau dia... semua cita dia suara dan gaya dia.. waduhh.. buduh jugak reviewer itu.....

Anyway, aku bukan nak cerita artistic sangat pun ( dan aku taknak cerita pasal cerita tu kat sini... gi tengok sendiri aaa)... aku nak cerita yang bleh whet appetite aku yang dahagakan kemusnahan.. ahahha.. kasik pecah sket sini sana... kasik tekejut ganas sampai aku melatah sumpah seranah.. baru segar sket kepala hotak aku... So cerita dia bagi aku, antara yang aku suka (ada re-playability value).. tak pedulik ah cerita dia boleh diagak dari awal (hampir semua cerita dalam dunia ni ko bleh agak....) yang penting effort membuat movie tu... set yang gabak... punyalah haru biru nampaknya... memang buat kepala mengarut aku mencapai overdrive....

masyukkk...itulah judgement aku terhadap cerita post-judgement day ni... kompem keluar T5 yang aku budget cerita pasal Resistance yang akan mula diketuai oleh John Connors nih. dan pastu T6.. untuk masuk balik ke Terminator yang dolu2....kira dia cam sequel yang jadi prequel lah.... ( sapa yang tak paham.. gi telaah balik pasal T) aku agak je pun...Oh... aku actually adalah terbaca comic2 teasers untuk T4 ni melalui iphone/ipod apps sebelum aku gi layan nih... Terminator Salvation Graphic Novel... lebih kurang cam cerita movie ni jugak lah.. cuma dia dedahkan a few bits and pieces je.. tapi tak cukup untuk jadi spoiler lah... untuk peminat comic, memang layanlahh...

Aku tengah tunggu anxiously untuk Ice Age 3 dan Transformers: Revenge of the Fallen ni... nak menangis aku tengok 2nd Trailer dia tadi.. gabak cambest je!!!! huh.... tolonglah jgn keluar cerita cam DragonBall lagi dan menghancurkan memori indah aku terhadap clasics2 yang dah sedia best...

Cemana pun seperti biasa "One man's meat is another man's poison" - aku suka tak semestinya ko suka... ko suka tak semestinya aku pun suka.. so suka ati aku dan ngko le le nak suka apa yang kita suka pun... takyah nak dakyah benda tu best ke tak best untuk orang lain... i respect your opinion whatever it may be... so we live and let live... tapi wa tetap suka ini cerita miahaha!!

Dudum dudum dudum dudummmm!!!!

Sunday, May 31, 2009

Lesen Koyan Gua… Cerita Seorang NOOB…

Sabtu lepas (30/5/09), wa pegi Kelong Fauzi di Lukut bersama member2:

Harri - Ketua Kompeni

Azlee - NOOB Koyan ( gua lee..)

Jai - Tangan Hanyir Asli

Md. Noor - Pelengkap Cabaran Pakau

Kamal - SeNOOB aku...


Perjalanan bermula dengan En. Harri menjemput aku seperti seorang raja dan otai.. kehkeh... rupanya aku lupa pasang alarm bangun pagi T_T... tekejut aku bila Harri call dah sampai... melompat turun dari katil....maka Harri tepaksa tunggu 15 minit untuk aku mandi kerbau... gosok gigi...pakai baju, spenda, dsb.... Soriii...sorii...

Gi Pasar duluuuu..... duk pikir berapa banyak nak beli... sebelum ni gi Kelong ni tak banyak ikan.. tuih!!.. (pasal kitorang tak terrer lah....dan pemalas...) so beli udang 1.5 kilo... dan ikan kembung ½ kilo.... konon cukup la tu... oh yee... pisang adalah buah ruji/wajib/official kami.. tanpa pisang siapalah kami.... tanpa pisang kami akan jadi tak keruan.... tanpa pisang apa pun tak jadi!!!!....


Perjalanan gi kelong ni dekat je (pasal bukan aku drive.. aku dengar lagi pastu nyanyi skali atau layan Harri sembang...).. harga pun murah RM35... sampai2... ada restoran kat jeti so bleh makan duluuuu.... SEKALI!!!... Abg. Fauzi tu tak sampai lagi... T_T... dan kedai blum bukak.... tahiii.... duk cam buduh tak tau nak buat apa..... Harri pun mengemukakan cabaran main dam (ada set dam otai2 kat situ tersergam sedia)... Md. Noor selaku geng samseng kampung dia dulu menyahut cabaran!!!... ternyata Harri silap cabar.. dia ingat dia terrer..sekali dia kalah hat-trick ngan Md. Noor....

tak gunaaa... pastu dia ajak Jai main untuk memuaskan nafsu serakah dia untuk menang.... bijakkk....

Kedai pun bukak...makan nasik goreng ngan telo mata bersama air memasing (RM24.. gua belanja pasal dapat kutu...hahaha) kitorang pun gerak pegi.... Sampai2 terus semangat!!!.. berusaha!!!... Sejam berlalu... 2 jam berlalu... Kuda2 tua ni semua dapat ikan..tapi ciinonet je..tak mencabar maruah aku langsung (yang langsung tak dapat apa...).. Kamal duk dapat ikan bintik biru dia (kitorang panggil tembakul...)...nampak besar??... kalau goreng...selit celah gigi pun muat... tuih!!! Md. Noor dan Jai pun lebih kuranglah... masa depan nampak kelam.. dan aku menjadi bahan kutukan tak dapat ikan... sabar..... @$%#&^*# god dem u...




Boring sangat... mulalah aktiviti ruji/wajib/official/rasmi kami.. PAKAU... layan punya layan.... sekali Jai kejar joran dia..huk!!huk!!!huk!! Kerapu siul!!!!...... tahiii... jeless... gampengg...... mulalah aktiviti mengambil gambar dan kaki bakar bagi yang tak dapat lagi... tahiiii.... Gua dengan ati yang panas membara... sepanas hari yang panas tu... tengok 2 joran jam kuda tua.... gua buat koyan... pakai apa?... pakai segulung tali breaded gua yang tinggal separuh... daripada dia duk tak buat apa... baik aku buat koyan... ikat batu..ikat kail... pakai fillet ikan kembung... dua koyan gua pasang... satu belah kanan... (dari depan kelong) satu kat depan celah tangga...




Hohoho... ikan pertama gua adalah ikan tanda besar tapak tangan (diorang cakap..aku tak tau...) anak ikan jenak katanye... aku iyekan aje..janji aku dapat dan boleh mula membakar,.. tapi Jai pnye ikan tetap lagi besar... aku dapat tu pakai koyan yang kat belah kanan kelong tu.. masyuuukkk..gua pasang lagi 1

koyan dan taruk kat belakang...Teruskan tarik ada la dapat kurita...sekali dia nyet..nyet...jatuh telepas... tak sempat wa tarik naik... seterusnya dapat ikan karang ( aku rasa maksud dia ikan yang duk main kat corals...) ikan warna putih bebelang kuning (horizontal)... cantik... MAKAN!!!... besar tapak tangan gak (kecik sket kottt..)... pastu hari jadi kelam balik...tak tau apa nak buat... Harri pun jadi bosan.. (macam gambar nilah..)



Gua pun tergerak ati nak tengok koyan kat celah tangga tu... hmm.. gi tengok...tarik sket... cam takde T_T..... sekali..eh?.. ada benda tarik?? Aku tarik lagi sket...UHHH beratnya!!... tarik..tarik.. dia lawan!!! Sakit jari aku...tali breaded maa..kasar... T_T...kulit ku lembut dan licin... sekali nampak kelibat dia..tekejut beruk gua!!!... tak pernah dapat ikan sebegini besar!!... humang aih... dengan nada panic dan NOOB gua menjerit.. ” woi...woi...WOI...WOI... BESAR GILA WEH!!!! BESAR GILA!!!... dan itu jelah aku sebut sampai ikan tu nak...tekejut gabak aku.... terkesima... bangga... bibit2 riak mula timbul... aku senyum bangga dan jahat... MIAAAHAHAHAHA!!!! Ini ikan gua:


Adapun cantik mata kail tu kat mulut ikan tu... ikan apa? Ikan kuku kata diorang.. aku iyekan jugakk... NOOB tak tau apa baii.. so amik gambar..amekk..amekkk... besar... gigi cam gigi lembu... krekk..krekk.. bunyik dia gigit mata kail tu...seriau aku... so... itulah Lesen Koyan aku. Dan lesen menjadi kaki bakar utama!!! BUAHAHAHA... sejak dari dapat ikan tu (kul 3:30 petang.. aku mula belagak seperti akulah pemancing paling otai dalam dunia ni..hahahah!!! itu adat..bakar kasik rentung....


Adalah ikan lain aku dapat adalah 2 ekor belut yang menakutkan aku... mengigil macam tengah inzal aku tengok... geli siut... bepusing2...terliuk2... bergulung cam bola tahi... geli tak ingat... cam ular lagi... T_T.... Malangnya Harri, Md. Noor dan Kamal tidak mendapat ikan yang besar sket...tapi adalah ikan yang menarik2... ternyata.. berbanding Kelong Paradise, Kelong Fauzi ni ikan dia diverse/pelbagai/menarik...betul kata Harri... Kelong Paradise duk Gelama ngan Kitang je... adalah rekod kerapu kecik..Senangin... Kelong Pulau Ketam pulak lebih kurang je.. Berat (nama dia konon Brad..yak.. takde rupa Brad ah.. )yang tak hengat dapat 7 Kerapu... T_T...

Huh... Jai dapat ikan sebelah... kelakar gila rupa dia... hahaha


Malam tu adala cam orang2 datang nak survey kelong... tengok ikan gua… siap bergambar..hahaha aku bangga T_T…. ”ni nak bawak gi Singapore ni” ooooOOOoooHHH..... (rupanya future customers en. tokey kelong da... patut aku mintak royalti amik gambar ngan ikan aku..hahaha)

Anyway, keesokan harinya kitorang balik awal... pasal umpan abis… itulah kesilapan utama kitorang... 1. Ikan kembung ½ kilo je… T_T (tak sangka mujarab) 2. tak beli umpun-umpun.... takpelah at least kitorang dapat lepak... gelak sama2… layan mancing.. ITU YANG PENTING….


Sape yang tak ikut pasti akan terkilan tak dapat merasakan saat2 dapat ikan besar tu bersama rakan2… keh keh… seronot!!! Aktiviti2 camnilah yang membuatkan kitorang rapat/setiakawan dan heppi (tapi bakar tetap bakar...) itulah kot yang membezakan persahabatan kami dengan mereka2 yang lain yang hanya datang pagi..duduk...sembang sket...dan balik pada petangnya....takde aktiviti lain bersama... Harap2 kami tidak akan menjadi bosan seperti itu..


Nah... aku balik...lepak dulu... pastu gi Jusco (sorang..bini aku demam)... beli barang2 nak masak sup ikan (sup bleh baik demam kot)... sup ikan kan bagus tuk orang demam.. ngan barang2 nak masak sweet sour... HOHOHO!!!... seperti biasa....kalau aku masak... sayur mesti banyak....inilah hasilnya...



Sedap tak sedap? Tanya bini aku... ngan adik ipar 2 orang... aku kata sedap..hahaha....


p/s: aku ada beli cooler box dari Giant... cam sial... tak aku taruk ais kul 10.. kul 8 pagi aku bangun...tinggal air je..tuih... kotak polystyrene cabuk Harri rilek je (tu belum coolerbox dia lagi....cisss...beli lain ahh..

Next Trip : Ujung Jun 09


Nampak besar kan??... HAHAHAHAHA

Wednesday, May 27, 2009

Paintball Seksyen Dana


Hohoho... Last..last week (cannot remember the date...) Dana and ex-Dana colleagues oraganized a friendly (again..not too friendly) match of paintball at Putra Paintball Park. Thanks to our official organizer cum pro. photographer En. Yusree!!!


We had breakfast first before the mandatory safety briefing by the tokey padang then on with the games!!!... 18 persons broken down into 4 teams (4 and 5 man teams) waged war between each other in what was considered the most athletic day of our lives..hahah
We played a total of 4 games, 3 in the speed field and 1 in the ladang kelapa sawit.. and 1 bonus game (unlimited life until we finish our bullets

The game in the ladang kelapa sawit was interesting albeit my team losing miserably to barbaric Md Noor/Abe/Hasrul and Firdaus.... They massacred us like a bunch of monkeys trying to safeguard their palm oil kernels... However, the speed area was my forte.. heheh... my team won every game we had... Thanks to Farhan the Main Gamble Aje and Yusree Si Kaki Cover...


The most memorable act was when Harri made a desperate dash (konon cam Neo Matrix@Rambo) while awkwardly trying to shoot us... T_T.... he got shot at almost every angle.. cool... luckily he wore a jacket or he would have had a field day with ointments... Naz was our manja, he wore 2 winter jackets that made bullets bounced of him. Cheater aka Manje...

Lunch was served (thanks again to Yusree) by Kak Ima (Cafe MOSTI) . Besstttt... everything was beautifully planned...

All in all, it was an interesting day... with some bruises as prizes... that is the picture of my wife's arm... hohoho... next game: 4th July 2009!!!

Monday, May 25, 2009

Seperti Menetek Terus Dari Kambing….T_T


Ohh…Shaiittt…

Semalam wa pegi Midvalley..parked dekat the Gardens then jenjalan dalam 3-4 jam… ternampaklah kat satu kedai ni..wahh!!! susu kambing!!! Tak pernah rasa..T_T… seblum balik musti try!!...

Yeah… RM5… takpe… takpe…kalau sedap dan berkhasiat apa salahnya!!!...

Oraitt!!! Terus beli…. Ada original dan ceklat… so I took the chocolate flavor, in case it sucks, at least the choc. will help to cover the suckiness… bau skeet… hmm..bau ceklat… ready.. rasa!!...

Uhh.. rasa coklat sket…tapi… tetiba..muka jadi hijau… rasa cam tengah jilat tengkuk kambing!!!... uwekkk… trus rasa nak muntah!!!... humang aihh..tak disangka-sangka… memang rasa kambing pure/kaw-kaw/piau… tak heengat pnye!!..

Takpe.. mungkin tak biasa… aku tery lagi… TIDAAaAAaaaAAkk… tak sanggup lagi…T_T. Waduh…kena gelak ngan bini aku…buat muka toya, gi jamban..buang… abis RM5.. betullah : One man’s meat is another man’s poison…. Mungkin orang lain suka kot..aku tak nak dahh..tobatt..

Cubalah tery... mana tau suka...

DRAGON-BALLS-


Hohoho.. Didn’t have time to update last weekend… got tied up watching movies and old anime.

Dapat DVD Dragonball… As a fan of Son Goku and his sons, aku terkesima pasal aku belum tengok lagi movie dia… berapa tahun tunggu, siap selalu surf website dia dan bermimpi2 dapat tengok movie (hopefully trilogy) yang best gila!..


However.. Dragonball : Evolution dashed/stomped/crushed/annihilated my dreams!!! It was stupid and mediocre at best, which was very..very..veryyyyy disappointing when u’ve read the manga a billion times over… T_T… ohhh…I can’t tell u how disappointed I am… I understand that the producers/directors may have wanted it to be in sync wit current trends, but by changing the whole storyline, they’ve mutilated and massacred the whole dragonball epic. And got nothing spectacular out of it…

The whole cast was stupid. Even the legendary Chow Yuen Fatt was rendered to an idiotic fool. The story deviated from the true manga by Akira Toriyama..T_T… I strongly believe that there’s nothing wrong if they followed the original storyline… they could’ve at least made a trilogy out of it with a few prequels compared to this stupid… pure… garbage …

http://www.rottentomatoes.com/m/dragonball/ <>

http://www.pajiba.com/film_reviews/dragonball-evolution-review.php< true…true…

Balls.... rather watch mine...

Next : I almost puked in public!!!

Friday, May 22, 2009

PPTD PAINTBALL CHALLENGE 2009


Pehh... lama dahh...25 April 2009

Geng Bas Sekolah

Christina - Konduktor Bas
Nur Fariza (EJ - kebetulan opismate bini gue)
Azi Azira
Ku Hafez
Azlee (Me = cirit...demmit...)
Jurufoto tak bertauliah merangkap Manager Mengandung - Elly

gambar tak banyak lagi (tengah tunggu..bila la masa aku nak gi amik kat chrissy...)
EJ cuba mengkoordinasikan strategi... as usual.. my attention deficiency syndrome meant that i heard only 1/4 of what she said... hahahha...then i started fidgeting...anxiously...











Tapi memanglah teramat puas atinya... We had to pay RM50/head.. but then, ntah camne.. menang plak... dapatlah RM150 prize (with hamper). Divided by 5, sorang dapat RM30... Hohoho which meant kitorang bayar RM20 je...

Maaf kepada sesiapa yang telah aku tembak secara ambush... kengkadang tak sedar diri..ingatkan rambo... dah tembak2 tu baru tersedar dari mimpi..hahahha... especially bila dalam keadaan ketakutan..bunyik pellets yang kena kat belon2 tu kasik cuak dan gabra....

Game: Kitorang menang 1st. game.. pastu jadi kerek dan konon power pasal tekejut bleh menang..so 2nd game kitorang kalah..hahahha... pastu kami telah muhasabah diri (miahaha) so terus menang sampei final... Terima kasih kepada Asim sebagai "tok guru tetiba je murah hati ajar strategi untuk final"... huhuhu

Kecederaan : peha kanan.. jari telunjuk... belakang 3 das. oh..1 headshot kena KELEPEK kat kapla...sib baik ada helmet... ref yang jaga deadzone siap marah gua... "yang lu gi main firefight cam cowboy ngan mamat tu buat pe... gi le flank dia...dah cantik dah tu.." (T_T mana aku tau..panic maa..)

Thanks tu Nurul Adni sebagai urus setia. Best gila... Tahniah.. Kompem jadi JUSA..hahah

*Gambar2 dicuri dari Fb Elly.... miahahaha

Thursday, May 21, 2009

Starting Anew...

Well..well..

Life could be a chock-full... what the hell happened within 4 years?
Changed my job 2-3 years back.. relocated to Selangor/Putrajaya.. pindah randah into a few houses (nearly bought another one..cancel that thought!!!cancel that thought!!!) …Got backstabbed by my own bos (pakai pedang highlander..argghh.. putus dua...sucked)… now living a not very healthy life of sitting in front of computers all day long… (doing god knows what)… 4 years man… one could have died or lost a leg!!!...hahahah… well..better late than never!!!... we’ll start anew!!


Starting with..my latest hobbies!!! Fishing… Paintball…Bowling..and KALAOOKEEEEE!!!!....hahhahaha lame ass..
Anyway, I’m a noob in paintballing.. first game was the PPTD Paintball Challenge in PJ… dammit… made of last-minute crews of 5. I was having very sucky diarrhea (that’s a long story on it’s own.. 2 weeks bleeding shit outta my ass!!!) and we got FIRST PRIZE!!! Aka Champion!!... (pictures laterlah..) : nama team : Geng Bas Sekolah... hahahah...
So.. with high spirits… I then proposed to my work colleagues to have a friendly match between us… turned out to be not too friendly jugak...hahhaa.. my wife got hit on her arm.. looked like she got a hickey from a jealous baboon (exaggerating je). Anyway, it looked scary… but..of course laa..i was the hero!!! (konon)


….oh... war scars.. 2-2 peha ada satu lebam biru.. (sib baik tak kena t*lo)... belakang ada 4-5 das.. bontot 1... jari telunjuk berdarah kena point blank shot.. cis... yelah..main bukan ada jersey ke hapa..cam nak pegi noreh je gayanya...


There will be another game next month maybe.. looks like I’ll have to save RM85 each month for this orang kaya’s game T_T
Fishing?... cool shit… with 5-8 buddies of mine (again work colleagues) we would go to ..err..what’d you call it… -kelong-. Uhh..heaven on the seas!!... too much to tell..so will post pics for up coming trips. Oh, in case you’re wondering… I can only get lame ass small fishies (biggest up to date is ikan pari besar pinggan… T_T)….

List of fishes telah di korbankan:
Gelama (paling banyak.. cam setan.. mengurangkan populasi gelama)
Kerapu (kenit..celah gusi..)
Pari (tangkap2 kompem..putt.. keluar anak sekor 2...ciann..)
Kitang (muka ikan ni kerek gila)
Rohu (kolam pancing..tak sedap..yeak..)


selalunya mesti bawak pakau.... we'll play when we're tired or couldn't get any fishes... hahah... that's the most interesting and fun time of our trips..
alahhh...noob nye....


Ahh..too much rambling..cam orang tua ganyut… starting anew!!!.starting anew!!...will be active on this blog lah mulai hari …ini!!...babai…